27 Eylül 2014 Cumartesi
BAFRA PİDESİ 4
Bafra pidesi çeşitleri içerisinde açık pidelerden olan pastırmalı pide.Pidelerin en lezzetlilerinden biridir.Pastırmalı pidenin yapılışı açık pidenin yapılışı gibidir.Pide hamuru özellikle elde açılmalı ve iyi ateş olan bir fırında pişirilmelidir.Pide pişerken ilk aşamada içine pastırma atılmamalı pidenin ateş atılan tarafının biraz kızıllaşması beklenmelidir.Daha sonra ilk ateşe atılan tarafı kızıllaşan pide fırından çıkartılıtır.İçine iyi dilimlenmiş pastırma güzelce elde dizilerek tekrar fırına atılır.İsteğe göre fırına atılırken yumurta kırılır yine isteğe göre yumurta dağıtılır veya rafadan halde pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder