5 Ekim 2014 Pazar

BAFRA PİDESİ MAYDANOZLU OLMALIMI

Bafra pidesi malzemesi hazırlanırken evlerde önceden malzeme soğuduktan sonra içine biraz ince doğranmış maydanoz konulurdu.Bu tamamen siz değerli müşterilerimizin tercihine kalmış bir durumdur.Maydanoz pideye tamamen artı bir tat verir.İsterseniz bu doğa harikası ürünü pide malzemenize gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.#alışpidebafra

1 Ekim 2014 Çarşamba

PİDE HAMURU & BAFRA PİDESİ

BAFRA PİDESİ HAMURU HAZIRLANIŞI VE YOĞURULMASI HAKKINDA  2 ADET blogger ve sosyal medya hesabından sonra siz değerli müşterilerimizin  web üzerinden daha farklı noktalardan ulaşması için bu ALIŞ PİDE blog sayfasındanda sizlere ulaşmaya karar verdik.Pide hamurunun hazırlanış aşaması ve pişirilme aşamalarındaki noktaları olabildiğince anlatmaya çalıştık.Bizleri bu konuda yalnız bırakmadığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.


27 Eylül 2014 Cumartesi

BAFRA PİDESİ 4

Bafra pidesi çeşitleri içerisinde açık pidelerden olan pastırmalı pide.Pidelerin en lezzetlilerinden biridir.Pastırmalı pidenin yapılışı açık pidenin yapılışı gibidir.Pide hamuru özellikle elde açılmalı ve iyi ateş olan bir fırında pişirilmelidir.Pide pişerken ilk aşamada içine pastırma atılmamalı pidenin ateş atılan tarafının biraz kızıllaşması beklenmelidir.Daha sonra ilk ateşe atılan tarafı kızıllaşan pide fırından çıkartılıtır.İçine iyi dilimlenmiş pastırma güzelce elde dizilerek tekrar fırına atılır.İsteğe göre fırına atılırken yumurta kırılır yine isteğe göre yumurta dağıtılır veya rafadan halde pişirilir.